Dalfsen JB1 - Meppel JB1 14 april 2007

14-4 Lang hadden we gewacht op deze zaterdag de veertiende. De laatste wedstrijd tegen Meppel JB1 hadden we namelijk verloren, en dat is niet zoals het hoort - voor de winter hadden we ook kunnen winnen! De wedstrijd bleek echter wel een moeilijke te worden. Wat wij namelijk pas de dinsdag ervoor hoorden, was dat Boudewijn, onze keeper, er niet zou zijn. Bovendien zou een van de backs er niet zijn, en zou de andere moeten keepen. Dat werd dus flink opletten in de verdediging. Wat we w‚l kregen was gew‚ldig weer, ook al was het dan niet zo prettig om in te hockeyen (Schijnt het, ik liep gewoon door hoor?). Voor het eerst in een paar weken waren ook beide scheidsrechters aanwezig, dus mijn dag kon van te voren al niet meer stuk. Toen Thijs al vrij vroeg in de eerste helft (na een stuk of 7, niet afgefloten, overtredingen) de eerste goal v¢¢r Dalfsen maakte, waren we natuurlijk nog veel vrolijker. We zijn er overigens nog niet over uit of dat was omdat het een goal was of omdat Thijs blijkbaar t¢ch kon scoren. Helaas ging het toen weer net ietsje minder goed. De verdediging, die tot dan toe haar werk zeer goed had gedaan, liet een paar steekjes vallen, wat al vlug leidde tot het eerste tegengoal. Vijf minuten later volgde ook de 1-2. Tja. Dat was nou niet de stand waarmee wij de rust in wilden gaan! In de rust kwam onze coach met een prachtige preek, die ons blijkbaar inspireerde even iets beter te gaan spelen. Al vrij vlug na rust maakte Thijs, ja, opnieuw Thijs, hij kan het dus echt (!), de 2-2. Maarja, als we volledige revange wilden, was ook dit nog niet genoeg. Na een door Boudewijn zeer mooi versierde strafcorner (Ja Boudewijn, we hadden echt wel door dat er niks aan de hand was ;P ), schoot Tim, met behulp van een verdedigende stick, de bal in het goal. 3 - 2. Feeststemming alom, want er waren nog maar 5 minuten over. Zelfs dan is de wedstrijd echter nog niet voorbij! Nou hoefden wij daar bepaald niet over te klagen, aangezien Rommert (?) aan het eind van de wedstrijd nog even een lullig goaltje erin liep. 4-2 en de winst was alweer binnen! Jongens, ga zo door, Nunspeet is de volgende! Jongens B