Verslag Emmen H1 - Heren1 16-9-2012

17-9 Zondag 16 september, Emmen h1 ? Dalfsen h1 (1-5) Daar gingen wij verzamelend op een bijzonder gezellige hockeyclub Dalfsen, de bedrijvigheid van dames 1, de veteranen en alle publiek zorgde voor een onderbuik gevoel wat te beschrijven was als het type: We hebben er zin in vandaag! Maargoed we moesten eerst nog een wedstrijd hockeyen. Aangekomen in Emmen werd ons super trots door een jongeman van rond de 15 jaar verteld dat hij en een paar vriendjes uit jongens B mee gingen doen met heren 1 omdat er een aantal van de heren op vakantie waren. De jongeman in kwestie voegde daar aan toe dat zij mooi wel topklasse speelde en er zelfs een jongen uit Nederland B bij zat. Wij enigszins verrast van de overtuiging van deze jongeman hadden dus al gauw besproken dat we moeten temporiseren geziene de aanwezige conditie van de tegenstander en de afwezigheid van die zelfde eigenschap bij ons team. Onze grootste troef was echter de lengte keer breedte verhouding van menig individu. Met personen als Mark Beijen en Boudewijn Colenbrander haalden wij al bijna de totale body mass van Emmen. In de opstelling hadden een aantal verschuiving plaats gevonden, zo schoof Ivor van het middenveld naar de verdediging en wandelde Michiel de omgekeerde weg (wat later in de wedstrijd een top beslissing bleek te zijn voor beide personen). Afijn de wedstrijd zelf begon net zo als vorige week voortvaren, na 4 minuten gespeeld te hebben scoopte Wouter-Thijs Nijhuis een bal vanaf een uitnemende bal van de zijlijn rechtstreeks naar de cirkel, Boudewijn Colenbrander profiteerde van de veel te hoog staande verdediging en schoot de bal zonder aan te nemen hard in het goal, 1-0. Na 10 minuten wist Emmen wat terug te doen door slim de vrije man te zoeken en de 1-1 achter de inval keeper Ron ter Heide die de afwezige Swen Groen verving het Dalfsense goal (een functie die hij overigens de hele wedstrijd uitermate goed heeft ingevuld!) Door goed gebruik te maken van de hoog staande verdediging van Emmen, voor de leken onder ons: Dat houd in dat hun laatste man stond te verdedigen rond de middellijn, wisten wij snelle uitbraken en goed combinatie spel te belonen met een goal gescoord door Joris Tabor (opterend in de spits) na een steek balletje de cirkel in en Tabor had al snel gezien dat de keeper een te grote korte hoek open had en lied deze kans dan ook niet onbenut, 2-1! Door veelvoudig te scoopen en steekballen wisten wij Emmen achterin gek te maken en wederom was het Tabor die tegenover de keeper kwam te staan maar zag heel goed dat Vincent Schepers vrij stond, een korte pass en attent reageren van Schepers was het 3-1. De 1e helft verliep verder netjes met hier en daar een kans. Bij de aanvang van de 2e helft vond onze keeper Ter Heide achter het goal een strafcorner masker maar Emmen zei dat zij hem niet nodig hadden. 5 minuten later hebben wij ze echter laten merken dat het toch wel degelijk nodig is, een strafcorner strak aangegeven door Tabor, mooi gestopt door Nijhuis werd onverbiddelijk hard door Colenbrander in de rechter kruising boven de lijnstop gesleept, 4-1. In de pauze hadden wij al besloten dat we niet meer zouden scoopen omdat wij wisten dat de tegenstanders met de verdediging terug zouden zakken om op de 23 meter lijn te verdedigen en scoops (die ze verwachtten) op te vangen. Wij hadden hier dus rekening mee gehouden, doordat zij laag gingen staan ontstond er veel ruimte op het middenveld en konden wij tussen hun linies gaan hockeyen. Door de 4-1 voorsprong is er in de 2e door ons wat gevarieerd in de strafcorner om niet alles op ‚‚n corner hoeven te bouwen, dit gebeurde met wisselend resultaat maar de basis was aanwezig. Dieper in de 2e helft kwam er een dot van een kans voor Dalfsen de bal werd echter door de keeper naar de zijkant geschopt, de fout lag alleen dat daar onze links voor Schepers stond. De keeper herkende zijn fout en kwam meteen uit zijn goal, zover zelfs dat hij helemaal aan de rand van zijn cirkel kwam te staan, Sch